
Pitkää pinnaa vanhemmille
Ruokailutilannetta on hyvä pitää harjoittelutilanteena. Pöydän ääressä tapahtuu fantastista kehitystä!
Vinkit ja ideat
Jokainen pieni kosketus, itku, haukotus ja lukuisat erilaiset tunteet voivat tuoda mieleesi paljon kysymyksiä. Sitä varten asiantuntijamme ovat koostaneet tänne tietoa, josta toivomme olevan hyötyä vauva-ajan ensimmäisinä kuukausina.
Ruokailutilannetta on hyvä pitää harjoittelutilanteena. Pöydän ääressä tapahtuu fantastista kehitystä!
Käytetään sitä mitä on! Lapset ovat uteliaita syntymästään lähtien. Opittuaan liikkumaan he ryhtyvät tutkimaan maailmaa. Silloin avataan kaappien ovia, syödään maata ja ruohoa, rummutetaan esineitä...
Kun mikään ei auta, kokeile herätellä lapsen ruokahalua näillä nikseillä.
Tämä on halpaa, hauskaa ja todellista kierrättämistä. Tarvitaan muovipurkki, jossa on tiukasti paikallaan pysyvä kansi. Laita sinne esimerkiksi kuivattuja herneitä tai maissinjyviä. Sulje kansi kunnolla. Ja siinä se on! Tätä pientä marakassia voi ravistella ja maistella.
Aurinko ja lämpö houkuttelevat kesäkuukausina ihanille retkille koko perheen hauskojen harrastusten pariin. Pitkät, ulkona leikkien vietetyt päivät vaativat kuitenkin paljon energiaa. Lapsille tulee helposti nälkä ja heistä tulee ärtyisiä, jos aterioiden väli on liian pitkä.
Anna mielikuvituksen virrata vapaasti! Lapsi oppii saamalla kokeilla ja tutkia vapaasti. Noin vuoden ikäiselle lapselle on paljon hauskoja "tee se itse" –leikkejä, joissa pääsee tutkimaan maailmaa. Mitä tuumit omasta luontobingosta?
Syöminen on välttämätön ihmisen perustoiminto. Jokainen maa ja jokainen kulttuuri on kehittänyt omat ruokailutapansa. Ruokatapojen opettaminen lapselle on yksi kasvatuksen tukipylväistä. Ruoka-aikoihin liittyvillä nautinnoilla on tärkeä merkitys näiden tapojen opettamisessa. Monet terveysalan ammattilaiset ajattelevat nykyään, että yhdessä nautittu ateria on tärkeä terveydelle. Näyttää siltä, että liian nopeasti hotkaistu ruoka, esimerkiksi television edessä syöty, sulaa huonommin.
Lapsesi sanavarasto laajenee nopeasti. Voit auttaa lastasi puhumalla hänen kanssaan jatkuvasti. Kerro esineiden nimiä.
Osoitusleikissä pyydät lastasi osoittamaan asioita esimerkiksi kirjan kuvista tai huoneesta. Voit myös antaa lapsesi osoittaa, haluaako hän esimerkiksi sinisen tai keltaisen lusikan.
12 kuukauden iästä alkaen