Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Share this Artikkelit
X
img

Laatu ja turvallisuus

 

Ravitsemus on ollut Nestlén filosofian ja tutkimustoiminnan keskiössä jo 150 vuoden ajan. Me Nestlé Nutritionin asiantuntijat teemme kaikkemme taataksemme, että vanhemmat voivat tarjota lapsillensa korkealaatuista ravintoa, joka täyttää kaikki kunkin kehitysvaiheen ravitsemukselliset tarpeet. Teemme kaikkemme myös voidaksemme tarjota innovatiivisia ateriaratkaisuja, joiden ansiosta lapsesi saa korkealaatuiset ravintoaineet yhdistettyinä mahtavaan makuun.

Tiistai, 3. toukokuuta, 2016

Nestlén laatulupaukset

Nestlé on soveltanut vuodesta 1993 lähtien erityistä laatujärjestelmää, “Nestlé Quality System”, laadun ja turvallisuuden valvomiseksi ruokaketjun kaikki osat kattaen. Nestlé sitoutuu noudattamaan alla olevia ehtoja.

1. Sääntelyjärjestelmän kunnioittaminen

Pienille lapsille tarkoitettua ruokaa säännellään tiukasti. Pienten lasten ruokaa koskevat säädökset ovat paljon tiukempia kuin aikuisten ruokaa koskevat. Niiden tarkoitus on taata parhaimmalla mahdollisella tavalla, että pienille lapsille tarkoitettu ruoka täyttää heidän ravitsemukselliset tarpeensa. Monet järjestöt ja valtiolliset elimet osallistuvat tähän säädöstyöhön.

 • Koko maailman tasolla WHO ja FAO valvovat kaikkia maataloustuotteita ja elintarvikeita koskevia säädöksiä laativia tahoja (*).
 • Euroopan tasolla Euroopan komissio ja sen varsinkin terveydestä ja kuluttajasuoja-asioista vastaava pääosasto luottavat Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen asiantuntemukseen laatiessaan direktiivejä Euroopean unionin jäsenmaita varten.

www.stm.fi

* WHO: Maailman terveysjärjestö. FAO: YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö

2. Tarkkaan valikoidut ja valvotut maatalouden tuotantomenetelmät

Nestlé käyttää tarkkaan valittuja valmistusaineita.

 • Erityisesti vauvoille tarkoitettujen tuotteiden laatu: Maanviljelijäkumppanimme valitsevat tarkkaan lasten ruokaa varten tarkoitettujen raaka-aineiden kasvattamiseen käytetyt peltoalat kaukaa kaikista saasteista.
 • Optimaalinen maku ja ravintoarvo: Hedelmät ja kasvikset otetaan käyttöön vain täysin kypsinä, jotta niiden ravintoarvo olisi huipussaan.
 • Säilöntä-, väri- tai makeutusaineita ei saa käyttää lastenruuassa. GMO:ita emme käytä (*).
 • Tiukat vaatimukset elintarvikkeiden jäljitettävyydestä vievät takaisin aina käytettyyn maapalstaan asti.
 • Torjunta-aineita käytetään hyvin rajoitetusti ja tarkassa valvonnassa, lastenruokaa koskevien säädösten mukaisesti.

* Geenimuunneltuja organismeja

3. Optimaalinen ravitsemuksellinen laatu ja maksimaalinen ruuan turvallisuus

 • Nestlé ymmärtää, että vauvasi elimistö on herkkä ja haavoittuvainen ja vaatii erityistä huolenpitoa ja kunnioitusta. Nestlé -lastenruoan tuotannossa sekä raaka-aineille että valmiille tuotteille tehdään jokaisessa tuotantovaiheessa hyvin tiukat fyysiset, kemialliset, bakteorologiset ja organoleptiset tarkastukset.
 • Kun valitset Nestlén, voit olla varma siitä, että esimerkiksi tuotteiden suola- ja sokeripitoisuus ja kala- ja lihatuotteiden rasvojen laatu sekä määrä on tarkkaan valvottu. Olemme myös kehittäneet uusia kypsennysmenetelmiä, jotka takaavat, että vauvan ateriat ovat maittavia, monipuolisia ja ravitsevia.

4. Reseptien taustalla lasten ravitsemukseen erikoistuneet asiantuntijat. Ruoka, joka on sopeutettu vauvan tarpeisiin ja ylittää kaikki lastenruokaa koskevat vaatimukset

 • Alle 1-vuotiaille tarkoitettuihin tuotteisiin ei ole lisätty suolaa(*), jotta vauvan herkkä elimistö ei ylikuormittuisi. Junior-vaiheen tuotteissakin suolaa on hyvin rajoitetusti
 • Jatkuvan tuotekehittelyn tuloksena hedelmäsoseista on poistettu lisätty sokeri tai sen määrää on vähennetty
 • Tuotteet on suunniteltu niin, että niissä on sopiva määrä lihan ja kalan proteiineja, sillä rintamaito on lapsen tärkein proteiinilähde
 • Rasvojen laatu ja määrä on määritelty siten, että se parhaiten tukee vauvan hermoston kehitystä

Kasvavan vauvan ruokavalioon otetaan mukaan vähitellen uusia ruokia. Niinpä myös tuotevalikoimassamme on reseptejä yksinkertaisista pienille lapsille sopivista resepteistä monimutkaisempiin ja isommille vauvoille sopiviin.

 • Koostumukset muuttuvat vauvan kehityksen mukaan: koostumukseltaan pehmeitä makuannoksia vaiheessa 1, uusia makuja vaiheessa 2, pehmeitä palasia ja purtavaa vaiheessa 3, ja isompia paloja ja enemmän energiaa Junior-vaiheessa
 • Valikoimamme tarjoaa vauvalle uusia makuja joka vaiheessa. Käytetyt kypsennysmenetelmät säilyttävät ruoka-aineiden luonnollisen maun

* Säädösten mukaisesti

5. Tarkasti valikoitu liha ja kala
Nestlé takaa tuotteiden valmistukseen käytettävän lihan ja kalan laadun

 • valikoimalla tarkasti eläinlajit ja niiden maantieteelliset lähtökohdat
 • valikoimalla kalan sen tuoreuden perusteella
 • hankkimalla lihan (nauta, vasikka, sika ja siipikarja) vain tarkkaan valituilta toimittajilta erittäin tiukkojen kriteereiden perusteella:
         - Jokaisen eläimen alkuperä pitää pystyä jäljittämään lauman tarkkuudella
         - Eläimille syötetään tarkasti valvottua, valvotuilta tuottajilta hankittua rehua (ei lihajauhorehua*)
         - Eläinlääketieteelliset toimenpiteet tarkasti valvottuja
         - Eläinten hyvinvointi kunniassa

* Säädösten mukaisesti

6. Selkeät pakkausmerkinnät, jotka auttavat vanhempia tekemään oikeita tuotevalintoja

Tuotteemme ovat nyt helppolukuisempia, koska pakkaukset on suunniteltu varta vasten vanhempien odotuksien ja vauvojen tarpeiden mukaisesti:

 • Vaihemerkintä jokaisen pakkauksen etupuolella osoittaa äideille, mistä iästä lähtien kyseinen tuote sopii vauvoille
 • Reseptien sisältö, tarkka valmistusaineluettelo sekä tuotteen ravintoarvot* kerrotaan etiketissä selkeästi

* Säädösten mukaisesti

Lue lisää

Asiaan liittyvää sisältöä
Artikkelin arviot
Etsi

Etkö löydä etsimääsi?

Kokeile uutta kysymysapuria, joka ehdottaa hakusanoja