Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Share this Artikkelit
X
Lapselle paras äidinmaidonkorvike

Lapselle paras äidinmaidonkorvike - Mikä äidinmaidonkorvike sopii parhaiten?

 

Ruokin vauvaani pullosta enkä oikein osaa valita parasta vaihtoehtoa useista erityyppisistä äidinmaidonkorvikkeista. Mitä tietoja valinnan tueksi tarvitaan?

Keskiviikko, 24. elokuuta, 2016

Äidinmaidonkorvikkeen valinta ei ole helppoa! Tarjolla on eri merkkejä, eri ikäisille suunnattuja tuotteita, nesteitä ja jauheita... Ei ihme, jos pää menee pyörälle. Onneksi et ole yksin. Neuvolan terveydenhoitaja on hyvä tietolähde, joka osaa auttaa lapsesi tarpeisiin sopivan korvikkeen valinnassa. Alta voit lukea erityyppisten korvikkeiden yleiskuvauksen.

Erilaisia korvikkeita eri ikäisille

Äidinmaidonkorvikkeen tarkoituksena on tyydyttää alle 4–6 kuukautta vanhojen vauvojen normaalit ravitsemukselliset tarpeet. Tuotteet on suunniteltu juuri sen ikäisten fyysisten ominaisuuksien pohjalta*. Vauva-sanalla viitataan alle 12-kuukautisiin lapsiin ja pikkulapsi-sanalla 1–3-vuotiaisiin lapsiin.

*Äidinmaidonkorvikkeiden kansainvälisen markkinointikoodin mukaisesti

Miten valita oikeanlainen äidinmaidonkorvike?

Olet päättänyt antaa vauvallesi äidinmaidonkorviketta. Oikeanlaisen korvikkeen valintaan saat apua neuvolan terveydenhoitajalta. Pidä mielessä, että jokainen valmiste on erilainen:

  • Oletko vasta siirtymässä äidinmaidosta korvikkeeseen? Tietyntyyppiset korvikkeet sopivat käytettäväksi äidinmaidon ohessa tai sen korvaajana. Näissä korvikkeissa on vain vähän proteiinia, mikä varmistaa vauvan kehityksen rasittamatta hänen munuaisiaan liiaksi.
  • Vauvan immuunijärjestelmä ei ole syntyessä vielä täysin kehittynyt. Äidinmaidosta vauva saa vastustuskykyä luonnollisella tavalla ensimmäisten elinkuukausiensa aikana.
  • Jos suvussasi on maitoallergiaa, neuvolassa saatetaan suositella hypoallergeenista äidinmaidonkorviketta.

Huomaa: Joistain äidinmaidonkorvikkeista on jauheen lisäksi tarjolla myös käyttövalmis nestemäinen versio, joka on kätevä matkoilla ja retkillä.

 

Asiaan liittyvää sisältöä
Artikkelin arviot
Etsi

Etkö löydä etsimääsi?

Kokeile uutta kysymysapuria, joka ehdottaa hakusanoja