Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Share this Artikkelit
X
Blockchain

Nestlé NaturNes lastenruoan alkuperää ja valmistusta voi jäljittää nyt entistä tarkemmin

 

Pohjoismaiset kuluttajat voivat saada entistä tarkempia tietoja Nestlé NaturNes lastenruoan alkuperästä ja ympäristöystävällisyydestä sekä seurata tuotteen matkaa pellolta kaupan hyllylle.

Maanantai, 11. tammikuuta, 2021

Tuotetietojen etsiminen Nestlé NaturNes Spaghetti Bolognese -lastenruoasta helpottuu, sillä aiemmin monesta eri lähteestä etsittävän tiedon saa nyt yhden QR-koodin takaa purkin kyljestä. Tuotepakkauksesta löytyvä koodi johdattaa asiakkaan suoraan verkkosivulle, josta löytyvät tärkeimmät tiedot tuotteen raaka-aineiden alkuperästä, valmistuksesta sekä toimitusketjusta.

Nestlé on yhdessä IBM Food Trustin kanssa toteuttanut ainutlaatuisen, lohkoketjuteknologiaa hyödyntävän pilottiprojektin, joka tarjoaa suoraan kuluttajien matkapuhelimiin entistä tarkempaa tietoa Nestlé NaturNes -lastenruokien alkuperästä ja toimitusketjuista. Lohkoketjuteknologiaa on käytetty NaturNes -lastenruokien tietojen jakamisessa aiemminkin, mutta nyt tämän teknologian avulla voidaan asiakkaille kertoa yhä enemmän tietoja.

Lohkoketjuteknologian tarkoituksena on lisätä läpinäkyvyyttä ja tarjota kuluttajille mahdollisuus seurata tuotteen alkuperää. Viime vuonna aloitettu projekti on jo aiemmin lisännyt lastenruokien tuotannon läpinäkyvyyttä muun muassa esittämällä sertifikaatteja Lapista tulevista luomumustikoista, ympäristöystävällisistä pakkauksista sekä jätteettömästä ja hiilidioksidivapaasta tuotannosta Turun tehtaassa Suomessa.

"Me Nestléllä haluamme vastata vanhempien toiveeseen ja lisätä läpinäkyvyyttä raaka-aineiden ja tuotannon alkuperään. Pyrimme havainnollistamaan tuotantoketjua pellolta perheen ruokapöytään – ja haluamme kertoa kuluttajille toimenpiteistä, joita teemme," sanoo Suomen Nestlén lastenruoan liiketoiminnasta vastaava Anna Karri.

Lohkoketjuteknologian avulla tuotetietoja pääsee katsomaan yhä useammasta tuotteesta sitä mukaa, kun projektiin liittyy enemmän toimittajia ja kumppaneita.

Lue lisää

Asiaan liittyvää sisältöä
Etsi

Etkö löydä etsimääsi?

Kokeile uutta kysymysapuria, joka ehdottaa hakusanoja