Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Share this Artikkelit
X
img

Nestle Bona

 

Turussa valmistettava Nestlé Bona käyttää ylpeänä avainlipputunnustaan

Tiistai, 3. toukokuuta, 2016

Turussa valmistettava Suomen Nestlén Bona lastenruuille myönnettiin suomalaisen työn Avainlippu-tunnus vuonna 2006. Nestlé on ainoa lasten purkkiruuan valmistaja Suomessa. Kotimaisesta valmistuksesta kertova avainlippu koristaa kaikkia Turussa valmistettuja purkkituotteita.

Suomen Nestlén Turun tehdas työllistää noin 100 ihmistä ja siellä on valmistettu lastenruokia pian 55 vuoden ajan.

Bona lastenruuat on kehitetty vuosikymmeniä kestäneessä yhteistyössä suomalaisten lastenlääkärien ja ravitsemusasiantuntijoiden kanssa. Suomalaiset vanhemmat edellyttävät ravitsemuksellisesti hyvää, suomalaisten asiantuntijoiden suositusten mukaista, turvallista ja luotettavaa lastenruokaa.

Suomessa purkkiruuat ovat periytyneet jo sukupolvelta toiselle, Turussa valmistusta on ollut jo vuodesta 1952. Myös suomalaisissa neuvoloissa muistutetaan äideille, että heidänkin on tärkeää saada levätä. Kun kädet ovat täynnä työtä, valmiin purkkiruuan käyttäminen on tervetullut helpotus.

Suomessa käytetäänkin lasten purkkiruokia kansainvälisesti paljon – yli kaksi purkkia vauvaa kohti päivässä – ja purkkiruokien kotimaisuus on vanhemmille yksi keskeinen valintaperuste. Suomessa myös lastenruokien puhtausvaatimukset ovat niin tiukkoja, että ostamalla vastaavat raaka-aineet kaupan hyllyltä on vaikea päästä esimerkiksi yhtä pieniin pitoisuuksiin torjunta-aineita tai raskasmetalleja. Turussa valmistettaviin lastenruokiin käytetään paljon kotimaisia raaka-aineita eikä lainkaan säilöntä- tai väriaineita.

Kotimaisuus on kova sana lasten purkkiruuissa

Pienten lasten vanhemmat tahtovat tarjota lapsilleen kotimaista lasten purkkiruokaa. TNS Gallupin tekemän tutkimuksen mukaan neljä viidestä vanhemmasta valitsee mieluimmin kotimaisen purkkiruuan. Ulkomaiseen vaihtoehtoon uskoo valintatilanteessa päätyvänsä vain 3% vanhemmista.

Kotimaisia lasten purkkiruokia pidetään turvallisina, laadukkaina, terveellisinä, puhtaina ja suomalaiset makutottumukset huomioonottavina. Erot arvostuksissa ulkomaisiin lastenruokiin verrattuna ovat erittäin suuret.

Suomen Nestlén TNS Gallupilla teettämässä tutkimuksessa kaikkiaan 70% vastaajista katsoo, että kotimaisuus on erittäin tai melko tärkeä lastenruokien valintaperuste.

Kotimainen Bona nauttii suomalaisten suosiosta

Suomalaisen työn Avainlippu-tunnuksen saanut Nestlé Bona on vakiinnuttanut asemansa lapsiperheissä. Suomessa syödään hyvin paljon lasten purkkiruokia ja tuttuihin merkkeihin luotetaan.

TNS Gallup 1/2007. Lasten purkkiruoat ja kotimaisuus.

Lue lisää

Asiaan liittyvää sisältöä
Artikkelin arviot
Etsi

Etkö löydä etsimääsi?

Kokeile uutta kysymysapuria, joka ehdottaa hakusanoja