Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Share this Artikkelit
X

Nestlé Hyvät Eväät juhlistaa kansainvälistä imetysviikkoa

 

Jaamme erilaisia vanhempien tarinoita, sillä haluamme juhlia jokaisen vanhemman oikeutta ruokkia lastaan missä tahansa ja milloin tahansa

Perjantai, 24. elokuuta, 2018

Sofia, Toven äiti

"Äitini ei voinut aikanaan imettää minua, ja hän on aina kertonut olevansa asiasta pahoillaan. Joten kun tulin itse raskaaksi ja onnistuin pienen tyttäreni imettämisessä, olin riemuissani! Rintakumi auttoi imetyksen käynnistämisessä, ja imettäminen oli mukavaa. Imetin onnistuneesti tytärtäni neljä kuukautta, kunnes sairastuin. En voinut jatkaa imetystä lääkityksen takia, joten minun piti valita toinen tapa ruokkia vauvaani. Itkin monta päivää, mutta sain luotua lähes samanlaisen turvallisen läheisyyden kuin imetyksessäkin, ja helpotuksekseni kullannuppuni hyväksyi muutoksen ongelmitta. Ehkä hän aavisti kyseessä olevan hätätilanteen, jossa äiti ei voinut toimia toisin - ihanasti muut huomioiva lapseni!”
 

Birgitta, Alban äiti

“Olen erittäin kiitollinen siitä, että imetys sujui hyvin. Oli ihanaa, että Alba tiesi heti mitä tehdä, kun hänet laskettiin ensimmäisen kerran rinnalleni. Olin yllättynyt siitä, kuinka luonnolliselta imettäminen tuntui minusta aivan alusta lähtien sekä kotona että kodin ulkopuolella. Onneksi olin myös tietoinen siitä, että imetys on sosiaalisesti hyväksyttyä. Tai sitten olen vain keskittynyt niin täysin pieneen lapseeni, että en ole kiinnittänyt mitään huomiota ympäristööni. On upea tunne voida tarjota omalle lapselle ravintoa omasta kehosta samalla tavalla kuin äidit tekivät jo ennen muinoin. Kenenkään ei pitäisi joutua imettämään piilossa muiden katseilta, sillä se on luonnollisin asia, mitä äiti voi tehdä.”

 

Cecilia, Leonin ja Fabianin äiti

“Pikkuveli Fabian on iloinen, tyytyväinen ja seikkailunhaluinen vauva. Fabianin imetys on aina sujunut helposti, mutta toisin oli keskosena syntyneen isoveljen Leonin kanssa. Imettäminen oli todella vaikeaa!

Hänet piti punnita ennen jokaista ruokailua, sitten imetin hänet ja lopuksi minun piti punnita hänet uudelleen nähdäkseni, kuinka paljon hän oli syönyt. Loput maidosta hän sai letkun kautta nukkuessaan, jolloin minä ehdin pumpata lisää maitoa seuraavaa ruokailua varten. Koko homma vei kauan aikaa. En voinut oikein lähteä minnekään, mutta nyt voin imettää pikkuveljeä missä vain. Se tuntuu niin helpolta. Miten voikin osua kohdalle kaksi näin erilaista kokemusta!”

Jonas, Alfredin isi

Isänä sitä haluasi auttaa myös imettämisessä. Alkuun imettäminen oli
rankkaa lapsen äidille, ja minä googlailin ahkerasti löytääkseni hyviä
vinkkejä, mutta onneksi kaikki sujui ihan niin kuin pitikin ja me tajusimme,
miten kätevää imettäminen itse asiassa oli! Olemme aina reissanneet paljon,
emmekä nytkään halunneet luopua matkailusta, joten ensimmäisen puolivuotisen
elämästään Alfred on ollut mukana matkoillamme jo kolme kertaa. Pienten lasten
kanssa lentäminen ei aina ole helppoa, mutta olimme kuulleet, että imettäminen
auttaisi tasaamaan  painetta korvissa ja
niin mekin suunnittelimme aikataulut siten, että nousut ja laskut ajoittuisivat
niihin ajankohtiin, jolloin Alfred olisi nälkäinen. Ja siinä välissä luettiin kirjoja,
leikittiin ja viihdytettiin poikaa parhaamme mukaan. Aika rankkaahan se oli,
mutta sujui silti! Pikku vinkki ja vielä paketti pyllypyyhkeitä!

Lue lisää

Asiaan liittyvää sisältöä
Etsi

Etkö löydä etsimääsi?

Kokeile uutta kysymysapuria, joka ehdottaa hakusanoja