Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Share this Etsi
X
laske laskettu aikasi raskauslaskurilla

Raskauslaskuri

raskauslaskuri - laskettu aika

Raskauslaskurin avulla voit helposti laskea vauvasi lasketun ajan. Syötä laskuriin viimeisten kuukautistesi alkamispäivä. Laskuri antaa arvion lasketusta ajasta. Onnea odotukseen.

Haluatko tietää, milloin lapsesi syntyy?

Ollessasi raskaana, saatat olla utelias tietämään, milloin pienokaisesi saapuu maailmaan. Miten laskettu aika pystytään laskemaan, on yleinen ja usein ensimmäinen kysymys, mihin halutaan saada vastaus tullessa raskaaksi. Alla olevalla raskauslaskurilla voit laskea lasketun aikasi ja saada samalla selville, kuinka pitkälle raskautesi on jo edennyt. Näin voit alkaa valmistautumaan kohti uskomatonta matkaa, joka siintää edessäsi!

 

Raskauslaskurilla saat selville lasketun ajan

Saadaksesi selville lasketun ajan, sinun on muistettava viimeisten kuukautistesi alkamispäivämäärä. Tämä johtuu siitä, että raskauden lasketaan alkavan viimeisten kuukautisten ensimmäisestä päivästä, vaikka silloin ei vielä todellisuudessa olekaan raskaana. Kun kirjoitat alla olevaan raskauslaskuriin kyseisen päivämäärään, saat helposti selville lasketun ajan sekä sen, kuinka pitkälle raskautesi on edennyt.

 

Valmistaudu synnytykseen

Kun olet saanut raskauslaskurin avulla selvitettyä lasketun ajan, sinulla saattaa herätä monia uusia kysymyksiä, kuten esimerkiksi, mitä raskauden edetessä oikeastaan tapahtuu? Raskausaika jaetaan yleensä kolmeen osaan eli niin kutsuttuihin kolmanneksiin tai trimestereihin. Ensimmäinen raskauskolmannes kestää ensimmäisestä raskausviikosta aina raskausviikolle 12 asti. Toinen raskauskolmannes sijoittuu viikkojen 13-27 välille, ja viimeinen raskauskolmannes alkaa viikolla 28 ja kestää aina siihen asti, kunnes vauva on syntynyt.

Ensimmäisellä kolmanneksella äidin elimistössä tapahtuu paljon asioita, kun yksisoluinen alkio alkaa kehittyä sikiöksi, jolla on jo kaikki ihmisen ruumiinosat. Siksi on tärkeää ottaa huomioon, mitä tämän herkän ajanjakson aikana syö. Esimerkiksi kalan syöminen on suositeltavaa, sillä kala sisältää monia sikiön kehityksen kannalta tärkeitä ravintoaineita ja rasvahappoja. Samalla on kuitenkin erityisen tärkeää varmistaa kalan alkuperä, jotta voidaan varmistua siitä, ettei kala sisällä ympäristömyrkkyjä.

Toinen kolmannes on myös tapahtumarikasta aikaa, sillä sikiö on saanut hieman enemmän vettä ympärilleen ja voi nyt liikkua vapaammin. Viimeistään toisen kolmanneksen alkaessa on myös hyvä aloittaa raskausajan vaatteiden etsiminen, sillä myös vartalosi alkaa muuttamaan muotoaan.

Viimeisen raskauskolmanneksen aikana lapsen syntymä alkaa olla jo todella lähellä. Kun raskaus on edennyt viimeiselle kolmannekselle, on hyvin todennäköisestä, että sikiö selviää hengissä. Nyt on myös oikea aika alkaa valmistautumaan synnytykseen ja tulevaisuuteesi äitinä.

 

Muista, että lääkäristä saat varmimmat vastaukset kysymyksiisi

On hyvä pitää mielessä, että turvallisin tapa saada selville laskettu aika on tehdä ultraäänitutkimus, jonka voi tehdä joko lääkäri tai kätilö. Ultraäänitutkimuksen avulla saat myös kaikista todennäköisimmin paikkansa pitävän lasketun ajan selville. Suomessa kaikilla odottavilla äideillä on mahdollisuus päästä ultraäänitutkimuksiin neuvolan kautta. Ensimmäinen ultraäänitutkimus tehdään usein raskausviikolla 11–13, ja sitä seuraava rutiininomainen rakenneultraäänitutkimus viikkojen 18 ja 20 välillä.

 

Etsi

Etkö löydä etsimääsi?

Kokeile uutta kysymysapuria, joka ehdottaa hakusanoja