Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tärkeää tietoa

WHO suosittelee täysimetystä 6 kuukauteen asti. Nestlé tukee tätä täysin, kuten myös imetyksen jatkamista kiinteisiin lisäruokiin siirryttäessä neuvolan ohjeiden mukaisesti.

Äidinmaito on parasta ravintoa vauvallesi, sillä se sisältää kaiken, mitä lapsesi tarvitsee. Kun imetät, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, saako lapsesi riittävästi ravintoa. Tutkimukset osoittavat, että äidinmaito suojaa lasta infektioilta ja että imettämisellä on muitakin hyötyjä sekä äidille että lapselle. Suosittelemme, että ennen kuin lopetat imettämisen keskustelet asiasta neuvolassa. Sieltä saat myös tukea ja tietoa, jos sinulla on imettämiseen liittyviä kysymyksiä.

Jos et voi imettää tai päätät olla imettämättä, voit käyttää äidinmaidonkorviketta. Imettämättä oleminen tai äidinmaidon ja korvikkeen yhdistäminen vähentää maidon muodostumista. Siksi päätös tulee tehdä harkiten – sitä on vaikea muuttaa jälkikäteen. Äidinmaidonkorvikkeen käyttö on imettämistä kalliimpaa ja monimutkaisempaa, sillä sitä pitää valmistaa ja säilyttää pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Ohjeita on tärkeää noudattaa, jotta lapsen terveys ei vaarantuisi.

Kun aloitat kiinteän ruoan tarjoamisen, ruoka tulee valita lapsen iän mukaan. Kotisivuiltamme löydät tietoa pienten lasten ruoasta, ravitsemuksesta sekä Nestlén tuotteista.

Löydät tältä sivustolta Nestlén äidinmaidonkorvikkeiden ja vieroitusvalmisteiden pakkaus- ja ravintoarvomerkintätiedot Kauppa- ja teollisuusministeriön antaman asetuksen 1216/2007 mukaisesti esitettynä. Nämä tiedot voi esittää Sosiaali-ja terveysministeriön asetuksen 267/210 mukaisesti internetissä.

Etsi

Etkö löydä etsimääsi?

Kokeile uutta kysymysapuria, joka ehdottaa hakusanoja