Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Share this Artikkelit
X

Turun lastenruokatehdas on nollapäästöinen tehdas

 

Nestlén Turun lastenruokatehdas on Pohjoismaiden ainoa lastenruokaa lasipurkkeihin valmistava tehdas – ja myös ylpeä 00-tehdas. Nämä kaksi nollaa merkitsevät paljon.

Torstai, 28. helmikuuta, 2019

Haluamme suojella luontoa mahdollisimman paljon NaturNes lasipurkkien valmistuksessa.

Ensimmäinen nolla tarkoittaa, että tehtaalta ei toimiteta lainkaan jätettä kaatopaikalle. Toisen nollansa tehdas sai siirtymällä hiilidioksidivapaaseen tuotantoon lokakuussa 2018. Hankimme höyryvoiman läheiselmä Turku Energian biopolttolaitokselta. Höyryä käytetään tehtaalla tuotteiden ja veden lämmittämiseen sekä lämpökäsittelyyn. Tämän lisäksi tehtaalla tarvittava kaukolämpö saadaan Turun energian uudesta höyryntuotantolaitoksesta, missä polttoaineeksi ei kaadeta lainkaan puita vaan käyttövoimana on erilaiset metsähakkeet: rankahakkeen, sahanpurun ja metsätähdehakkeen eli latvustot sekä kuoret.

Lasi – materiaali jota voi käyttää yhä uudestaan ja uudestaan.

Ateriamme ja hedelmäsoseemme purkeissa valmistetaan lastenruokalaatuisista luomuraaka-aineista. Purkit ovat myös kierrätettäviä. Lasi on kierrätettävä materiaali, jota voidaan käyttää yhä uudestaan ja uudestaan. Kaikki lasipurkkimme ovat 100% kierrätettäviä. Lasi on hyvä materiaali ruoan säilyttämiseen turvallisesti ja tuoreena, sillä siitä ei irtoa mitään ylimääräistä ruokaan.

Lue lisää

Asiaan liittyvää sisältöä
Etsi

Etkö löydä etsimääsi?

Kokeile uutta kysymysapuria, joka ehdottaa hakusanoja